Rebirthing - újjászületés

Rebirthing - újjászületés

A légzésterápia legősibb módszere

Hogyan születtél? Vártak? Kinek vártak? Hogyan gondoltak rád születésed előtt, a várandósság alatt, és születés közben és után? Milyen elsődleges tapasztalatokat szereztél anyukád hasában? Mit éreztek a szülők….

Mátrixokban élünk – Vissza a születésünkhöz? De miért?

Mátrixokban, mintákban élünk, minden ember legelső és legerősebb mintája a fogantatás és a születés időszaka, valamint a kettő között eltöltött időszak akár tud róla, akár nem. Minden társas kapcsolatban ezeket a mintákat működteti automatikusan. Az újjászületés, a rebirthing módszere a születésünk körüli időszakban szerzett tudatalatti mintáink korrigálására szolgál.

 újjászületés

Újjászületés transzlégzéssel – Intuitív légzésnek is nevezik.

Ez a légzéstechnika a Holotrop légzés egyik ága, amelyet intuitív légzésnek is neveznek. Egyik megalkotója Stanislav Grof, aki 1976-tól dolgozta ki ezt a terápiás eljárást. A holotrop görög eredetű szó, amely szó szerinti fordítása: elmozdulni az Egész felé.

Ez a módszer a psziché spontán gyógyító erejére támaszkodik, amely egy speciális helyzetben és környezetben történt felgyorsított légzés, és az azt előidéző zene által módosult tudatállapotot idéz elő. Célja, hogy az érintett személy újra átélje, majd, ezáltal elengedje a fogantatással, a születéssel járó traumákat, valamint ezekből a helyzetekből eredő és ezzel összefüggő érzelmi és pszichológiai blokkokat

A testünk emlékszik – Emlékek a sejtekben?

Ezeket a mintákat egyfajta sűrűségként leginkább testünk alsó része, és az ehhez tartozó testrészek tárolják. Az Újjászületés nagyon komplex folyamat. Nyolc nagyobb területtel, azaz születési mátrix-szal foglalkozik:

1. Fogantatás előtti időszak és tér

2. A fogantatás folyamata

3. Beágyazódás

4. Méhen belüli időszak a születési görcsök megindulásáig

5. Szülési görcsök-fájások időszaka

6. A születés folyamata (csatorna élmény)

7. Találkozás az anyával, találkozás a világgal

8. Szoptatás, táplálás, elfogadás témaköre

Minden mátrix más-más fontos témával foglalkozik. Ezek azok a főbb pontok, ahol egy születés elakadhat, ezek azok a pontok, ahol a legfőbb blokkok kialakulhatnak. Sokévi terápiás munkámból kifolyólag kijelenthetem, hogy nem találkoztam még olyan emberrel, akivel nem kellett volna valamelyik szinten dolgozni, visszanézni, megérteni az akkori érzéseit, megváltoztatni az itt kialakított programjait.

Elsődleges minták a teljesség igénye nélkül!

Felmerül a kérdés, hogy tervezték-e, várták-e a babát? Ha nem, ennek az embernek valószínűleg az önelfogadás a témája, amivel sokat kell foglalkoznia. Hiszen, ha nem várnak, „nem kellek” program fut a tudatalattiban.

gyógyítólégzés

Fiút, vagy lányt vártak?

Ebből is az önelfogadás, önbecsülés sérülése származhat. Nagyon fontos szerepe van a nemi identitás kialakulásában. Ha egy kislányt fiúnak várnak, annak következménye lehet, hogy egyszerűen csak nem szeret szoknyát hordani, egészen addig, hogy nem tud kapcsolatot kialakítani a másik nemmel, mert a teste azt hiszi, hogy ő maga is férfi, vagyis férfias mintákat működtet.

Meg akart-e születni a baba?

Ki az, aki indítja a születést? Legjobb esetben a baba dönt, hogy: „Igen, jövök, végigcsinálom ezt az egészet, van erőm és bátorságom hozzá.” De mi van akkor, ha a folyamat nem így történt? Kialakul a magzatban egyfajta ellenállás, hiszen nem volt lehetősége életében a legfontosabb döntést meghozni, kényszerhelyzetbe került.

Ennek további következménye lehet, hogy a későbbiekben, egyszerű helyzetekben döntésképtelen lesz, nem tud felelősséget vállalni magáért. Elvárja, hogy döntéseket hozzák meg helyette, de haragszik is arra, aki ezt megteszi. Több paradoxon működést is eredményezhet, egy látszólag bagatell dolog.

A baba együttműködött-e az anyával?

Anya együttműködik-e a babával?Az anya együttműködött-e a babával? Csak csendben jegyzem meg, ha nem dönthet a magzat saját érzései, igényei alapján, ha nem várják ki, hogy elinduljon a természetes a születés folyamata, már nem beszélhetünk együttműködésről, ott már beavatkozás van.

Természetes úton, vagy császárral született a gyermek?

A természetes, hüvelyi úton született gyermek megküzd az életéért, de ott lesz neki az a minta, hogy: „Meg tudom csinálni!”, hogy a”A dolgokért érdemes küzdeni, mert eredményük van.” A császáros gyermeknek nincs sikerélménye, ők sokszor meg sem mernek próbálni dolgokat, mert egész egyszerűen hiányzik ez a tudatalatti minta. Nincs siker programjuk! Azt várják, hogy valaki majd elintézi, majd megcsinálja, majd szállítja a sikert. Ha ebben a szakaszban volt rendellenesség, akkor kialakulhat a depresszió és pesszimizmus, valamint előjöhet bűntudat érzése, düh, harag, pusztító, önpusztító programok.

Születés után hogy bántak az újszülöttel, mit gondoltak a babáról?

Ez a világgal való kapcsolatunkat mutatja. Ha nincs figyelem, ennek hiányából kialakulhat függőség, félelem, bizonytalanság és feszültség érzése. Az egyik legfontosabb dolog az lenne, hogy a megszületendő gyermek, – természetesen, ha nincs életveszélyben- azonnal kerüljön édesanyja kezébe, hiszen olyan nagy utat tettek meg együtt, órákon keresztül azon fáradoztak, hogy egy új élet születhessen. És a nagy utazás után, kell egy biztonságos anyai kéz, ami öleli és megnyugtatja. A babának minimum 20 perc kell születés után, hogy megszűnjenek a testében lévő görcsök, amik világra segítették.

Ikertestvér a pocakban?

Minden nyolcadik terhesség ikerterhesség. Az elveszett ikertestvér sokkal nagyobb gond, mint, ahogy mi azt gondolnánk. Az embrió érzi, hogy nincs egyedül, érzi testvére támogatását. Az egyik legnagyobb feldolgozandó trauma a megszületendőnek, ha ez a támogatás megszűnik. Következménye pedig a megmagyarázhatatlan hiányérzés. Erről a minőségről írok következő cikkemben.

Miért fontos visszatérni születésünkhöz?

Az újjászületés transzlégzéssel módszere visszavisz térben és időben De miért érdemes az Újjászületés folyamatán átmenni?Sokan azt mondják, hogy ez régen volt, nem is emlékszem rá! Vagy egy magzatnak nincsenek emlékei. Igen emlékei nincsenek, de a testünk őrzi azokat az érzésmintákat, amiket a pocakban mi (mint magzat), vagy édesanyánk, vagy édesapánk érzett. És mivel ezek az első, azaz prioritással rendelkező érzéseink, ezeket használjuk a legtöbb élethelyzetükben, anélkül, hogy tudnánk róla. Mint egyfajta automatizmus működik. Mindenki életében mások ezek a helyzetek, és más időpontokban aktiválódhatnak.

Van, aki könnyen átcsúszik rajta, van, aki beakad, van, aki veszi a bátorságot és elindul, van, akit át kell tolni ezeken a helyzeteken, van, aki ellenáll, és minden jó szándék ellenére sem képes haladni. Mindannyian mások vagyunk, másképpen reagálunk dolgokra, de ezekben a helyzetekben a születési mintáinkat éljük újra és újra, ezeket ismételjük folyamatosan, egészen addig, amíg meg nem látjuk a mintát, rá nem jövünk a miértekre. Ehhez a megértéshez ad segítséget a Újjászületés módszere.

Molnár Erika

Légzéstréner

No posts found

Ne halogass tovább!

Ha szeretnél tartalmas leírásokat, cikkeket, információkat olvasni a légzésterápiával kapcsolatban, tájékoztatást kapni a programokról, eseményekről, akkor iratkozz fel Hírlevelemre!

Feliratkozás

* kötelező kitölteni

Hozzájárulok ahhoz, hogy a gyogyitolegzes.hu marketing célú hírleveleket küldjön a megadott e-mail címre.


A gyogyitolegzes.huhírleveleiről bármikor leiratkozhat, az elektronikus üzenetek láblécében található leiratkozom gombra való kattintással. Az Ön adatait a tőlünk elvárható gondossággal kezeljük, másnak nem adjuk át. Probléma esetén írjon nekünk az info@gyogyitolegzes.hu címre.