MOLNÁR ERIKA

Légzéstréner, ThetaHealing® Mestertanár és konzulens, Minősített jógaoktató.

BEMUTATKOZÁS

BEMUTATKOZÁS

 

Mint oly sok embernek, oktatónak, segítőnek az én utam, és pályafutásom is saját problémám megoldásának egyfajta kényszerével kezdődött. Ebből a kényszerből született meg a segíteni vágyás, az elhatározás, hogy ha az ember annyi mindent megtanult, és megtapasztalt már, miért ne adná tovább azt az integrált tudást másnak is, a segítés és jobbítás szándékával.

Körülbelül 20 évvel ezelőtt, egy akkor még számomra értelmezhetetlen álom mutatta meg, hogy valami mást kellene csinálnom, másfelé kellene indulnom, mint addig. „Véletlenek” folytán mindig megtaláltam azt az embert, aki segített, aki tanított, aki az akkori tudatossági szintemnek megfelelően, érthető módon közvetítette a tudást.

Az első tökéletes módszer, amit megtapasztaltam és megtanultam a JÓGA volt.

Pályafutásom eredetileg pedagógusként indult, majd három gyermekes anyukaként lettem jógaoktató. Minden korosztálynak oktattam jógát a pocakban lakótól a nyugdíjasig. És oktatom a mai napig, 2006 óta folyamatosan képzem magam ezen a területen. 2010-ben megnyitottam a saját Jógastúdiómat, Dunaharasztin.

Már kismama jógaoktatóként nagyon sok jó visszajelzést kaptam a légzés –és pranayama gyakorlással kapcsolatban. Láttam és tapasztaltam is, hogy nagyon jól működik a szülés-születés folyamatában, a vajúdás alatt, valamint az élet más területein is. A saját várandósságom alatt én magam is alkalmaztam ezt a módszert, használtam a légző gyakorlatokat, felfedeztem és megtapasztaltam hatékonyságukat.

Molnár Erika

Magával a légzésterápiával és transzlégzéssel 2008-ban találkoztam az Anahita Jógaközpontban. Az első légzésterápiás kezelésről úgy jöttem ki, hogy azt hittem a föld felett járok fél méterrel, könnyű vagyok, szabad. A csoda megtörtént! Ez az áttörő élmény el is döntötte, hogy mi lesz a következő út, amelyre rálépek, és amiről, ha lehet, mindent megtanulok.

Ebben közrejátszott, azaz esemény is, hogy ikreim koraszülöttként jöttek a világra, és mint utólag megtudtam, megtanultam, hogy a szülésnél, és az azt megelőző időszakban több trauma is érte őket. Elsősorban nekik szerettem volna segíteni, ezért kutattam egy újabb tökéletes módszer után.

2011-ben kezdtem tanulmányaimat a Transzperszonális Pszichológia és Légzésintézetben (TPLI), és két év múlva itt végeztem, mint Bakalavr Tudományos fokozatú Légzéstréner. Ezóta vezetek Rebirthing-Újjászületés folyamatokat, Energialégzés – és egyéb alap légzéstanfolyamokat, egyéni kezeléseket.

Tanáraim, akiktől Légzéstréning módszerét, a pranayama tudományát tanultam:

Dr. Komin Vladimir, a Transzperszonális Pszichológis és Légzésintézet (TPLI) alapítója 

Dr. Agócs Gabriella – pszichiáter (TPLI)

Dr. Wilfried Ehrmann, az International BreathWork Foundation (IBF) alapítója

Nagy József – minősített vezető jógaoktató, Magyar Jógaszövetség

Ugyan az intézetében nem jártam, de volt szerencsén Dr. Stanislav Grof -a trasnzperszonális pszichológia atyja- több előadásán aktívan részt venni.

A légzéstréninget egy olyan módszernek tartom, amely valódi, kézzel fogható eredményt hoz. A légzésről általában az emberek azt gondolják, hogy lélegzek, és akkor mi van? Nem igazán ismerős még ez a módszer világunkban. De aki megtapasztalta gyógyító, rendező hatását a testben és elmében egyaránt először szóhoz sem jut a csodálkozástól, ahogy tettem én is annak idején, majd alig várja, hogy újra átélje ezt az egységélményt.

Minták szerint élünk, gondolok itt a születésünk mintáira, a családi párkapcsolati mintákra, a munkával kapcsolatos programjainkra, a szeretet nyelvre, a kötődés nyelvére és mintáira családunkban, vagy a hormonális mintákra, a siker – és pusztulás programokra, mert azok is csak minták, formák, amelyeket mind tudat alatt lekövetünk, másolunk, élünk.

Ön milyen minták szerint él? Gondolkodott már rajta? Valószínűleg igen, nem is egyszer. Igaz? Lehet, hogy lát benne sok-sok ismétlődést, hasonlóságot akár a családban, akár generációkon át. De az alapminták nem a fejünkben vannak! A magyar nyelv azt mondja, hogy a zsigereimben érzem. Igen, ott van a zsigerekben, a sejtjeinkben, a DNS-ben. De hogy jutunk hozzá? Hát LÉGZÉSSEL! Finom vivation, vagy a felületes légzéssel tudjuk előcsalogatni ezeket az emlékeket, hogy végre megértsük azokat az érzéseket, megértsük azokat a mintázatokat, amelyek az életünket alakítják.

 

Molnár Erika

Légzéstréner

Ne halogass tovább!

 

Ha szeretnél tartalmas leírásokat, cikkeket, információkat olvasni a légzéstréniggel kapcsolatban, tájékoztatást kapni a programokról, eseményekről, akkor iratkozz fel a Gyógyító légzés hírlevelére!