Hírlevél

Hírek

2018.10.24 18:00

Látogató számláló

0
0
0
3
0
2
8

Fórum

Szavazás

Rebirthing-Újjászületés

REBIRTHING-ÚJJÁSZÜLETÉS TRANSZLÉGZÉSSEL

2018....... szombat (10.00-16.00)

 

Ez a légzéstechnika a holotrop légzés egyik ága, amelyet intuitív légzésnek is neveznek. A pszichoterápia egyik formájaként a 70-es években alakult ki. A pszichoterápiában ismert különböző megerősítésekkel és más kognitív eszközökkel kiegészített légzésforma, amelynek célja, hogy az érintett személy újra átélje, majd elengedje a születéssel járó fájdalmakat és traumát, valamint az ebből eredő vagy ezzel összefüggő érzelmi és pszichológiai blokkokat. 

Születésünk egyszeri élmény, ami programot ad egész életünkre. Az újjászületés folyamata a fogantatási, magzati lét és a születési energiaminták rálátásáról és átalakításáról szól, azért hogy az energia a továbbiakban szabadon áramolhasson. Az alsó három csakra energiáival dolgozik. Bátran kijelentem sok év tapasztalásai után, hogy amíg nincs kitisztítva a születés és az a körüli energia, addig nincs alapvető változás, nincs gyökeres változás, sajnos.

 

Röviden, hogy milyen programokkal dolgozik a légzésben történő újjászületés:

A születési trauma az egyik legfontosabb oka, és gyökere, a fizikai és lelki problémáknak, amelyet a légzés segítségével szintén fel lehet oldani. A fogantatástól, a terhességi időszakon keresztül, a születés utáni pár napig tartó időszakhoz kapcsolódó negatív érzések feldolgozása történik a rehbirthing, újjászületés módszer alkalmazásával.
Felmerül a kérdés, tervezték-e , várták-e a babát? Fiút, vagy lányt vártak?
- Ebből az önelfogadás, önbecsülés sérülése származhat.

Meg akart -e születni a baba? A baba együttműködött -e az anyával? Természetes úton, vagy császárral született?
- Ha ebben a szakaszban volt rendellenesség, akkor kialakulhat a depresszió és pesszimizmus, valamint előjöhet bűntudat érzése, düh, harag, pusztító, önpusztító programok.

Születés után hogy bántak az újszülöttel, mit gondoltak a babáról?
- A világgal való kapcsolatunkat mutatja. A figyelem hiányából kialakulhat függőség, félelem, bizonytalanság és feszültség érzése.
Az újjászületés légzésfolyamata alatt minden felmerülő negatív érzést pozitívvá lehet változtatni.
Egyszóval az élethez, és a társadalomhoz, családhoz kapcsolódó negatív hozzáállásodat pozitívra változtatja.


További kérdéseire szívesen válaszolok:   Molnár Erika  

Transzperszonális Légzésterapeuta

Honlap készítés